Reflectieschrift

Ter ondersteuning van een coachtraject kun je gebruik maken van je eigen notitieboekje. Voor extra inspiratie mag je ook vragen naar het reflectieschriftje van InVelsenCoaching in een stoere manlijke, of zachte vrouwelijke variant.

 

Het nut van schrijven

Bij het schrijven zijn andere processen actief in de hersenen dan wanneer je aan het typen bent. Schrijven zorgt voor meer uitdaging en stimulatie voor verschillende hersengebieden waardoor de materie beter beklijft.

 

Waarom een reflectieschrift?

In mijn praktijk zie ik verschil tussen klanten die aantekeningen maken en ook tussen de sessies door met hun thema bezig zijn. Over het algemeen versnelt dit het proces.

Om te voorkomen dat je tijdens een sessie teveel ‘in het hoofd’ zit noteer je indien nodig korte zinnen om belangrijke inzichten niet te vergeten.

Op een later moment kun je nog eens stil staan bij de inzichten die je tijdens de sessie hebt opgedaan. Schrijven kan daarbij helpen. Op je tablet, of in een schrift. Door te schrijven structureer je je gedachten en kunnen nieuwe inzichten naar boven komen.

Een reflectieschrift, het maken van aantekeningen kan ook helpend zijn bij bij het (nog meer) verantwoordelijkheid nemen over je proces.  

 

Familieopstelling

Inkijkexemplaar

Neem een kijkje

Meer dan 50 pagina’s in kleur

 Handig A5 formaat

Voor het maken van aantekeningen tijdens acht coachsessies

Met vragen om na elke sessie te reflecteren

Een tussen- en eindevaluatie

Een ‘meetlat’ na elke sessie om bij te houden hoever je bent in jouw proces

Met drie extra oefeningen die bruikbaar zijn bij elk coachtraject

En, zoals je van mij gewend bent op m ijn website en social media vind je ook in het schrift inspirerende quotes

 Wil je het reflectieschrift gebruiken bij een coachtraject elders? Het schriftje kost dan € 7,50 exclusief verzendkosten.