Relaties

Relaties op je werk

Heb je een disfunctionele relatie met een collega, leidinggevende of medewerker? Kun je je werk hierdoor niet meer naar behoren uitvoeren en geeft het een gespannen sfeer? Niet alleen geeft dit stress   tijdens het werk, maar het is vaak ook lastig om de problemen thuis te ‘parkeren’. Het kan een allesomvattend probleem worden waardoor het werk voor je gevoel een te groot deel uitmaakt van je leven.
In gezonde werkrelaties is er respect voor elkaars positie en werk je constructief samen. Er is transparantie, vertrouwen en eventuele wrijvingen zorgen voor creativiteit en groei.

 

De relatie met je partner

Voel je je ontevreden in je huidige relatie of vind je het moeilijk een relatie in stand te houden? Investeer je teveel in een ongezonde relatie? Is er een heftige dynamiek in je relatie, ga je vreemd, heb je een knipperlichtrelatie of leven jullie samen als ‘broer en zus’?
Een gezonde relatie is gelijkwaardig en er heerst rust. Je voelt verbinding en er is een goede balans tussen nabijheid en autonomie. Je bent ondersteunend naar elkaar, toegankelijk en betrokken. Een relatie hoort veilig te voelen.

 

De relatie met jezelf

De relatie met jezelf is de basis voor iedere andere relatie. Als je een gezonde relatie hebt met jezelf heb je zelfvertrouwen en kun je je emoties reguleren. Je staat in contact met je gevoel en je bent in staat om van daaruit contact te maken met de ander. Door aan jezelf te werken kun jij je relatie met anderen verbeteren. Je kunt gelijkwaardig in een relatie staan, grenzen aangeven en gezonde keuzes maken voor jezelf.

 

De relatie met je familie

Je ontleent jouw bestaan aan je ouders, grootouders en voorouders. Met deze familie ben je in diepe, soms verwarrende liefde verbonden, of je wil of niet.
De patronen die je hebt ontwikkeld, de rollen die je vanuit jouw gezin van herkomst op je hebt genomen neem je mee naar volgende relaties.
Een familieopstelling geeft inzicht in deze rollen en patronen. Het maakt het doorbreken van een patroon makkelijker. Een familieopstelling kun je als losse sessie aanvragen, het kan in overleg ook onderdeel uitmaken van het coachtraject. 

 

Leer hoe jij je relatie(s) kunt verbeteren in een coachtraject

Tijdens een coachtraject krijg je meer zelfinzicht en wordt steeds duidelijker welke dynamiek jij mee brengt in een relatie. Je leert je gevoel en behoeftes onder woorden te brengen en uit te spreken, grenzen te stellen en effectief met de emoties en reacties van de ander om te gaan. Je leert anders en gelijkwaardig in de relatie te staan op een manier die respectvol is voor jezelf en voor de ander.

Als aanvulling op het coachtraject kun je deelnemen aan de training ‘Zelfvertrouwen en grenzen stellen’. Omdat juist in relatie tot anderen jouw thema’s zichtbaar worden zijn de groepssessies een waardevolle aanvulling op een individueel traject. De training kan uiteraard ook los worden gevolgd.

 

Online training: de dynamiek in je relatie

In deze training leer je ondersteunend naar de ander te zijn, toegankelijk en betrokken. Je leert wat de gezonde en ongezonde delen in je relatie zijn en hoe je de verbinding weer kunt herstellen na een ruzie of afstand. Een relatie hoort veilig te voelen. Ontdek welke patronen jullie relatie heeft, welke dynamiek jij meebrengt en hoe je van jouw kant jullie relatie kan verbeteren.

Ook als je geen relatie hebt geeft de training inzicht welke dynamiek er speelt in je familierelaties en vriendschappen. Je kunt de training samen met een partner volgen en er is een versie om de training individueel te doen. Meer informatie >>

 

Relatieverslaving en codependentie

InVelsenCoaching maakt deel uit van het landelijk netwerk van therapeuten die zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen in een ongezonde relatie. Wij werken o.a.  met de thema’s relatieverslaving, codependentie, bindingsangst, verlatingsangst, eenzaamheid en hechtingsproblematiek.

Investeer je teveel in een ongezonde relatie? Heb je het gevoel dat je jezelf verliest en kost de relatie teveel energie? Neem gerust contact op om te overleggen op welke manier je het beste kan worden geholpen.

Tarieven

Klik hieronder voor meer informatie over mijn tarieven. Uiteraard maak ik graag een op maat gesneden offerte.

Voor particulieren

Losse coachsessie |  90,-
Coachsessie in de avonduren |  125,-
Twee personen per coachsessie| 125,-
Twee personen avonduren | 150,-

Alle  bedragen zijn inclusief 21 % BTW.
Een coachtraject bestaat meestal uit 4 – 12 sessies. Eén sessie duurt max 5 kwartier, twee personen 1,5 uur.
Lees hier meer over eventuele vergoedingen.

Online training: Verbeter je relaties

Online leren:
Korte animaties, filmpjes, meditaties en visualisaties.
Offline groeien: Je ontvangt een InBalansAlbum waarin je oefent, reflecteert en kunt mijmeren.
Elke week wordt online een hoofstuk vrijgegeven en krijg je nieuwe inspiraties thuisgestuurd: om je gemotiveerd, nieuwsgierig en ‘erbij’ te houden.

Samen: 475-
Individueel: 375

Klik hier voor meer informatie over de training >>

Voor werkgevers | Coachtraject Basis

Regelmatig word ik door medewerkers benaderd dat ze voor werk- en/of privé gerelateerde punten een coach zoeken. En dat hun werkgever bereid is het traject te vergoeden. U als werkgever heeft geen behoefte aan rapportages of 3-gesprekken. Eventueel stem ik telefonisch met u vooraf een aantal praktische zaken af.

Coachtraject Basis | 5 sessies |  645,-
Coachtraject Basis | 8 sessies |  945,-

Losse coachsessie |  135,-

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21 % BTW
Een coachsessie duurt 5 kwartier

Voor werkgevers | Coachtraject Extra

Inbegrepen:

  • Kennismaking met uw medewerker in mijn praktijk
  • Trilateraal gesprek: intake met medewerker/leidinggevende/coach en evt HR om de doelen van het coachtraject vast te stellen
  • 8 coachsessies
  • Tussen- en eindrapportage. Hierin wordt globaal de procesmatige voortgang besproken.
  • Telefonisch en mailcontact met zowel u als uw medewerker
  • Trilateraal gesprek: evaluatie met medewerker/leidinggevende/coach en evt HR

Coachtraject Extra |  1.650,-

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21 % BTW
Een coachsessie duurt 5 kwartier

Voor zorg, onderwijs, gemeenten en maatschappelijke instellingen

Zorg, onderwijs, gemeenten en maatschappelijke instellingen ontvangen een korting op het tarief.

Coachtraject Basis | 5 sessies |  625,-
Coachtraject Basis | 8 sessies |  895,-
Coachtraject Extra | 1.250,-

Losse coachsessies | 125,-

Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21 % BTW
Een coachsessie duurt 5 kwartier

“We zien de dingen niet zoals ze zijn we zien de dingen zoals wij zijn” Anaïs Nin