Relaties

De relaties op je werk

Heb je een disfunctionele relatie met een collega, leidinggevende of medewerker? Kun je je werk hierdoor niet meer naar behoren uitvoeren en geeft het een gespannen sfeer? Niet alleen geeft dit stress   tijdens het werk, maar het is vaak ook lastig om de problemen thuis te ‘parkeren’. Het kan een allesomvattend probleem worden waardoor het werk voor je gevoel een te groot deel uitmaakt van je leven.
In gezonde werkrelaties is er respect voor elkaars positie en werk je constructief samen. Er is transparantie, vertrouwen en eventuele wrijvingen zorgen voor creativiteit en groei.

 

De relatie met je partner

Voel je je ontevreden in je huidige relatie of vind je het moeilijk een relatie in stand te houden? Investeer je teveel in een ongezonde relatie? Is er een heftige dynamiek in je relatie, ga je vreemd, heb je een knipperlichtrelatie of leven jullie samen als ‘broer en zus’?
Een gezonde relatie is gelijkwaardig en er heerst rust. Je voelt verbinding en er is een goede balans tussen nabijheid en autonomie. Je bent ondersteunend naar elkaar, toegankelijk en betrokken. Een relatie hoort veilig te voelen.
Lees meer over relatietherapie >>

 

De relatie met jezelf

De relatie met jezelf is de basis voor iedere andere relatie. Als je een gezonde relatie hebt met jezelf heb je zelfvertrouwen en kun je je emoties reguleren. Je staat in contact met je gevoel en je bent in staat om van daaruit contact te maken met de ander. Door aan jezelf te werken kun jij je relatie met anderen verbeteren. Je kunt gelijkwaardig in een relatie staan, grenzen aangeven en gezonde keuzes maken voor jezelf.

 

De relatie met je familie

Je ontleent jouw bestaan aan je ouders, grootouders en voorouders. Met deze familie ben je in diepe, soms verwarrende liefde verbonden, of je wil of niet.
De patronen die je hebt ontwikkeld, de rollen die je vanuit jouw gezin van herkomst op je hebt genomen neem je mee naar volgende relaties.
Een familieopstelling geeft inzicht in deze rollen en patronen. Het maakt het doorbreken van een patroon makkelijker. Een familieopstelling kun je als losse sessie aanvragen, het kan in overleg ook onderdeel uitmaken van het coachtraject. 

 

Relatieverslaving en codependentie

InVelsenCoaching maakt deel uit van het landelijk netwerk van therapeuten die zijn gespecialiseerd in het begeleiden van personen in een ongezonde relatie. Wij werken o.a.  met de thema’s relatieverslaving, codependentie, bindingsangst, verlatingsangst, eenzaamheid en hechtingsproblematiek.

Investeer je teveel in een ongezonde relatie? Heb je het gevoel dat je jezelf verliest en kost de relatie teveel energie?
Lees hier verder over relatieverslaving en codependentie

 

Leer hoe jij je relatie(s) kunt verbeteren in een coachtraject

Tijdens een coachtraject krijg je meer zelfinzicht en wordt steeds duidelijker welke dynamiek jij mee brengt in een relatie. Je leert je gevoel en behoeftes onder woorden te brengen en uit te spreken, grenzen te stellen en effectief met de emoties en reacties van de ander om te gaan. Je leert anders en gelijkwaardig in de relatie te staan op een manier die respectvol is voor jezelf en voor de ander.

Als aanvulling op het coachtraject kun je deelnemen aan de training ‘Zelfvertrouwen en grenzen stellen’. Omdat juist in relatie tot anderen jouw thema’s zichtbaar worden zijn de groepssessies een waardevolle aanvulling op een individueel traject. De training kan uiteraard ook los worden gevolgd.

 

Online training: Verbeter je relatie

In deze training leer je ondersteunend naar de ander te zijn, toegankelijk en betrokken. Je leert wat de gezonde en ongezonde delen in je relatie zijn en hoe je de verbinding weer kunt herstellen na een ruzie of afstand. Een relatie hoort veilig te voelen. Ontdek welke patronen jullie relatie heeft, welke dynamiek jij meebrengt en hoe je van jouw kant jullie relatie kan verbeteren.

Ook als je geen relatie hebt geeft de training inzicht welke dynamiek er speelt in je familierelaties en vriendschappen. Je kunt de training samen met een partner volgen en er is een versie om de training individueel te doen. Meer informatie >>

 

Tarieven

Klik hier voor tarieven en vergoedingen.

Wat anderen zeggen

Hafina Gerritse (organisatie adviseur) - Politie Amstelland Meerlanden

 Voor het onderdeel ‘reflecteren’ binnen een leiderschapsprogramma bij de Politie Amsterdam heb ik Irma gevraagd een workshop te verzorgen over ’terug naar jezelf’. De deelnemers waren enthousiast, zie de quotes na afloop:

‘Leren tot rust te komen. Zien, horen en voelen, niet jagen. Tot jezelf komen en weten hoe je dat doet. Zo’n ‘simpele’ wandeling, heel waardevol!!”

“Binnen eigen dynamiek van het werk met stilte de kracht vinden. Rustiger en beter doordachte beslissingen, uitstellen van oordelen, en verbazing de ruimte geven. Het maakt me completer in mijn bewustwording en daarmee effectiever als persoon en leidinggevende”

“Bewustmaking van de invloed van rust/natuur. Dit in combinatie met leiderschap. Mooi! Waardevol!”

“In de natuur groeide het besef dat schoonheid er altijd is & dichtbij/toegankelijk is. Dank voor de mooie ervaring.”

H. van de W. te Assendelft

Door Irma ben ik in mijn kracht gezet en ze heeft mij vele inzichten gegeven in actie en reactie in relaties. Het is een leer proces waarmee een goede start is gemaakt.

Over de coachsessies in combinatie met de training Zelfvertrouwen
Cijfer: 8

I.M. te Den Haag

In dit traject leerde ik zoveel over mijzelf! Ben nu beter in staat om mijn grenzen en behoeften te herkennen en weet nu ook hoe ik ze ‘ handiger’ kan uiten. Irma is een hele fijne coach. Tijdens de training zat ik in een prettige groep en het was bijzonder om de ervaringen van de anderen te horen. In het boekje dat je bij de training krijgt staat veel informatie maar ook teksten ter inspiratie. Dank je Irma!

Over de coachsessies in combinatie met de training Zelfvertrouwen
Cijfer: 8

G. van Alem, Gouda

Ik was nog even in de war met hoe een psycholoog te werk gaat. Die is veel meer sturend. Irma was dat niet en daar moest ik even aan wennen. Uiteindelijk is het prettig als je als cliënt zelf de touwtjes in handen hebt.

Ik heb me gerealiseerd dat ik meer de focus op mezelf moet houden. Ik ben me ook meer bewust dat als ik mijn gevoelens van boosheid en verlatenheid op mijn partner projecteer, ik mijn innerlijk kind opnieuw schade aanbreng. Ik weet dat als ik de gevoelens gewoon toelaat, dat ze ook weer verdwijnen.

Over de coachsessies
Cijfer: 8

H.E. te Beverwijk

Ik heb al diverse trainingen gehad, therapie en coaching. En al zoveel boeken geraadpleegd, maar ik voel dat er nu iets essentieel is gebeurd. Dat had ik niet verwacht
Irma, je hebt veel doorleefde wijsheid over deze thematiek. Dat was zo duidelijk. De theorie wisselde je af met oefeningen waardoor het in het hier-en-nu zo duidelijk werd. Echt contact maken van binnenuit met de gevoelens die hier een rol spelen, zie ik als essentieel en dat is goed gelukt in de training. Daartoe heb je aangezet. Ik heb ook werkelijk iets weten te veranderen waardoor mijn leven zoveel veiliger aan begint te voelen. Ik voel me meer veilig bij mezelf dan ik lange tijd gevoeld heb en dan voelt ook het contact met een ander veel meer veilig. Ik kan nu op mezelf vertrouwen. Wat is er veel angst geweest in mijn leven. Dank je wel.

Over de coachsessies in combinatie met de training ‘Zelfvertrouwen’
Cijfer 10

B.L. te Haarlem

Geen ellenlange praatsessies maar meteen de diepte in. Heel fijn om door middel van praktische oefeningen bepaalde stukken te doorvoelen die precies die aandacht nodig hadden.

In een paar krachtige sessies heb ik met Irma een hobbel genomen waarvan ik theoretisch al veel van wist, maar gevoelsmatig (nog) niet goed bij kon komen. Irma straalt rust en vertrouwen uit, en geeft je de ruimte zonder oordeel. Hierdoor krijg je de kans om in een veilige bedding snel bij de kern van je gevoel of probleem te komen. Met haar kennis en ervaring weet zij precies welke methodes en tools zij kan inzetten om je te ondersteunen in je vraagstuk of proces. Een erg fijne, efficiënte (deels online) coachervaring!

Over de coachsessies
Cijfer 8

J. Schakel te Rijswijk

De training was voor mij zéér waardevol in een stressvolle en eenzame tijd. Ik heb mij begrepen en gehoord gevoeld door de groep en dat is in zulke tijden erg belangrijk. Ook heb ik weer nieuwe handvaten aangereikt gekregen, welke ik ook concreet ben gaan toepassen. Daarbij is het erg fijn is om samen te zijn en te praten met mensen die in soortgelijke situaties zitten. Dit overkomt me op zich wel vaker, maar als er een (goede!) trainer bij zit, kun je bepaalde patronen gaan inzien die je eerder niet zag en het direct bespreken.
Irma straalt rust en evenwichtigheid uit en haakt in of zegt stop waar nodig. Dit heeft m.i. een heel positief effect op de groep. Het draagt bij aan het gevoel je veilig genoeg te wanen om bepaalde kwetsbare zaken te delen en hulp te aanvaarden.
Al met al een heel mooi cadeau aan mezelf. Ik zou anderen deze training zeker aanraden!

Over de training Zelfvertrouwen
Cijfer: 10

Jochem Kentgens (directielid) - Raet

 

Ik heb Irma meegemaakt als opdrachtgever
van een coachingstraject voor een collega.
Irma is duidelijk in haar aanpak, zeer plezierig in de communicatie en ze geeft professionele
terugkoppeling over het traject.

Ik zou Irma zeer aanraden voor
coaching in werksituaties.

E.C.M. Koning, Nootdorp

Ik vond het moeilijk om voor te stellen wat ik van de training moest verwachten. Dit was de eerste cursus die ik op dit gebied heb gevolgd. Ik vond de opbouw van de cursus goed. En ik heb er veel aan gehad, de praktische oefeningen blijven goed hangen.

Het is goed dat er steeds 2 weken tussen de trainingen zit om dan het geleerde in de praktijk te brengen voordat je weer aan een nieuw onderwerp begint.

De locatie is erg sfeervol en intiem. Dit geeft een vertrouwd gevoel. Het is ook fijn dat er voldoende parkeergelegenheid in de buurt is.

Over de training Zelfvertrouwen
Cijfer: 10

Bert Knol (manager) - Start Opleidingen

Ik heb Irma leren kennen als een zeer integere en
motiverende collega. Zij is in staat goed het
overzicht te bewaren, medewerkers aan te sturen
en heeft een perfectionistische instelling.
In het trainingsvak onderscheidt Irma zich
door haar scherpe observaties en haar
krachtige, inhoudelijke feedback,
die zij op een zeer neutrale wijze kan geven.

Daarnaast kan Irma uitstekend nieuwe
programma’s ontwikkelen.
Kortom: een echte kanjer!

Rob Moeke (voorzitter bestuur) - Vereniging Integrale Vitaliteitkunde

Irma is al een aantal jaren lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde en actief binnen de toelatingscommissie.
Sinds maart 2016 is Irma gedeeld voorzitter van die commissie.
Beide voorzitters hebben de operationele verantwoordelijkheid voor de toelatingsgesprekken met nieuwe leden.
Daarnaast geven zij leiding aan de commissieleden.
De commissie geeft toelatingsadviezen aan het bestuur.

Ik ken Irma als serieus, betrouwbaar, communicatief ,
open en transparant in haar functie.
Irma functioneert zelfstandig en voorziet het bestuur van zorgvuldig uitgewerkte adviezen.

Het is heel prettig om een belangrijke taak te kunnen
delegeren en weten dat het goed gedaan wordt.
Bij Irma is het dan in goede handen.

M.F. te Overveen

Ik vond elke bijeenkomst weer zo waardevol en kwam ik tot nieuwe inzichten. De reminders die we tussen de bijeenkomsten door hebben ontvangen vond ik heel erg prettig! Ik heb ze ook in een aparte map opgeslagen om later nog eens door te lezen. Niet alleen was het steeds een herinnering om het geleerde ook echt in praktijk te brengen, maar ook de tips voor de diverse boeken vind ik erg fijn. Zo kun je je nog verder in de materie verdiepen.

Ik heb een hoop geleerd en er is een goede basis gelegd. Uiteindelijk moet ik door het veel te oefenen het grenzen stellen in mijn systeem krijgen.

Over de training Zelfvertrouwen
Cijfer: 8

M. den Toom, Bergambacht

Via mijn werkgever kwam ik bij Irma. Het was voor mij een onbekend traject waar ik ‘in terecht’ kwam. Ik kwam als gespannen/ gebroken persoon binnen en nu ben ik weer de persoon die ik 2 jaar geleden was. 

Ik ben weer de oude rustige persoon die weer plezier heeft in zijn werk. Privé ook de rust en overzicht gevonden die nodig was.

Over de coachsessies
Cijfer: 10

R. Garcia, Den Haag

Via Google heb ik Irma gevonden, en mijn werkgever heeft het coachtraject vergoed. Ik heb me zeer goed gesteund gevoeld, Irma heeft altijd eerst met mij overlegd voordat er informatie m.b.t. het coachingstraject naar mijn leidinggevende werd gecommuniceerd.

Hoewel het nog steeds lastig blijft om met bepaalde emoties of situaties om te gaan heb ik wel handvatten gekregen die ik kan toepassen. Het coachtraject heeft aan mijn verwachtingen voldaan. Ik verwachtte hulp, advies en sturing bij de problemen die ik heb in mijn leven.
En daar heeft Irma mij goed mee geholpen. 

Over de coachsessies
Cijfer: 8

G.V. te Heemstede

De onderdelen waar ik zelf het meest aan heb gehad: In en uit de trance; stil staan bij mezelf en naar mijn volwassen deel te komen.
Ook de oefening met de subpersonen; primaire en verstoten ik en mijn detached houding… het op een andere manier bezig zijn met mijn ontwikkeling. Ik vond Irma als trainster zeer goed, ook omdat ze zichzelf in de groep kwetsbaar opstelt

Over de training Zelfvertrouwen
Cijfer: 8

“We zien de dingen niet zoals ze zijn
we zien de dingen zoals wij zijn”
Anaïs Nin