Begeleiding bij stress en burnout

Stress hoeft niet ongezond te zijn. Voortdurend druk ervaren of chronische stress is dat wel. Het maakt dat je minder gaat functioneren, minder van het leven geniet en klachten gaat ervaren.
Als de stressgerelateerde klachten die je hebt al langer dan een half jaar duren, en je voelt je geestelijk en lichamelijk volledig uitgeput, dan zou dat kunnen wijzen op een burnout. De aanleiding is vaak een combinatie van factoren in je privé situatie, werksituatie en van je persoonlijkheid.

Ervaar je te veel stress, ben je overspannen of heb je een burnout? Het coachtraject zal worden aangepast aan jouw specifieke situatie en behoefte.

Hoe ziet het coachtraject er uit?

Stil zitten helpt niet. Bij stress en burnout is een integrale aanpak belangrijk. Voor je herstel, en ook om een eventuele (volgende) burnout te voorkomen. Tijdens een intake inventariseren we waar jouw stress vandaan komt en wat de triggers zijn.  Op fysiek, emotioneel, mentaal en  energetisch vlak. Omdat de oorzaken en triggers voor iedereen anders zijn, zal het coachtraject worden aangepast op wat jij nodig hebt.

 

Begeleiding bij stress en burnout kan gaan over

 • Allereerst handvaten om erger te voorkomen en om op korte termijn te ‘overleven’
 • Bewustwording van jouw aanleidingen en triggers van stress
 • Op tijd herkennen van signalen die duiden op stress
 • Leefstijl
 • Piekeren en malen
 • De invloed van je gedachten op je gedrag en gevoel
 • Het stellen van grenzen
 • Time management
 • Indien van toepassing: angst- en paniekaanvallen
 • Indien van toepassing: stressgerelateerde migraine
 • Indien van toepassing: rouwverwerking

Mindfulness, ademhalingsoefeningen en wandelcoaching kunnen onderdeel uitmaken van het traject.

 

Het resultaat

 • Inzicht in je persoonlijke stressoren en energiebronnen
 • Je herkent de eerste signalen van stress en weet daarop actief in te grijpen
 • Je dagelijks functioneren is verbeterd
 • Je hebt overzicht en kunt weer genieten
 • Je hebt de regie terug over jouw leven

Tarieven

Klik hier voor de tarieven en vergoedingen.

Wat anderen zeggen

M. den Toom, Bergambacht

Via mijn werkgever kwam ik bij Irma. Het was voor mij een onbekend traject waar ik ‘in terecht’ kwam. Ik kwam als gespannen/ gebroken persoon binnen en nu ben ik weer de persoon die ik 2 jaar geleden was. 

Ik ben weer de oude rustige persoon die weer plezier heeft in zijn werk. Privé ook de rust en overzicht gevonden die nodig was.

Over de coachsessies
Cijfer: 10

R. Garcia, Den Haag

Via Google heb ik Irma gevonden, en mijn werkgever heeft het coachtraject vergoed. Ik heb me zeer goed gesteund gevoeld, Irma heeft altijd eerst met mij overlegd voordat er informatie m.b.t. het coachingstraject naar mijn leidinggevende werd gecommuniceerd.

Hoewel het nog steeds lastig blijft om met bepaalde emoties of situaties om te gaan heb ik wel handvatten gekregen die ik kan toepassen. Het coachtraject heeft aan mijn verwachtingen voldaan. Ik verwachtte hulp, advies en sturing bij de problemen die ik heb in mijn leven.
En daar heeft Irma mij goed mee geholpen. 

Over de coachsessies
Cijfer: 8

H.E. te Beverwijk

Ik heb al diverse trainingen gehad, therapie en coaching. En al zoveel boeken geraadpleegd, maar ik voel dat er nu iets essentieel is gebeurd. Dat had ik niet verwacht
Irma, je hebt veel doorleefde wijsheid over deze thematiek. Dat was zo duidelijk. De theorie wisselde je af met oefeningen waardoor het in het hier-en-nu zo duidelijk werd. Echt contact maken van binnenuit met de gevoelens die hier een rol spelen, zie ik als essentieel en dat is goed gelukt in de training. Daartoe heb je aangezet. Ik heb ook werkelijk iets weten te veranderen waardoor mijn leven zoveel veiliger aan begint te voelen. Ik voel me meer veilig bij mezelf dan ik lange tijd gevoeld heb en dan voelt ook het contact met een ander veel meer veilig. Ik kan nu op mezelf vertrouwen. Wat is er veel angst geweest in mijn leven. Dank je wel.

Over de coachsessies in combinatie met de training ‘Zelfvertrouwen’
Cijfer 10

B.L. te Haarlem

Geen ellenlange praatsessies maar meteen de diepte in. Heel fijn om door middel van praktische oefeningen bepaalde stukken te doorvoelen die precies die aandacht nodig hadden.

In een paar krachtige sessies heb ik met Irma een hobbel genomen waarvan ik theoretisch al veel van wist, maar gevoelsmatig (nog) niet goed bij kon komen. Irma straalt rust en vertrouwen uit, en geeft je de ruimte zonder oordeel. Hierdoor krijg je de kans om in een veilige bedding snel bij de kern van je gevoel of probleem te komen. Met haar kennis en ervaring weet zij precies welke methodes en tools zij kan inzetten om je te ondersteunen in je vraagstuk of proces. Een erg fijne, efficiënte (deels online) coachervaring!

Over de coachsessies
Cijfer 8

Hafina Gerritse (organisatie adviseur) - Politie Amstelland Meerlanden

 Voor het onderdeel ‘reflecteren’ binnen een leiderschapsprogramma bij de Politie Amsterdam heb ik Irma gevraagd een workshop te verzorgen over ’terug naar jezelf’. De deelnemers waren enthousiast, zie de quotes na afloop:

‘Leren tot rust te komen. Zien, horen en voelen, niet jagen. Tot jezelf komen en weten hoe je dat doet. Zo’n ‘simpele’ wandeling, heel waardevol!!”

“Binnen eigen dynamiek van het werk met stilte de kracht vinden. Rustiger en beter doordachte beslissingen, uitstellen van oordelen, en verbazing de ruimte geven. Het maakt me completer in mijn bewustwording en daarmee effectiever als persoon en leidinggevende”

“Bewustmaking van de invloed van rust/natuur. Dit in combinatie met leiderschap. Mooi! Waardevol!”

“In de natuur groeide het besef dat schoonheid er altijd is & dichtbij/toegankelijk is. Dank voor de mooie ervaring.”

J. Schakel te Rijswijk

De training was voor mij zéér waardevol in een stressvolle en eenzame tijd. Ik heb mij begrepen en gehoord gevoeld door de groep en dat is in zulke tijden erg belangrijk. Ook heb ik weer nieuwe handvaten aangereikt gekregen, welke ik ook concreet ben gaan toepassen. Daarbij is het erg fijn is om samen te zijn en te praten met mensen die in soortgelijke situaties zitten. Dit overkomt me op zich wel vaker, maar als er een (goede!) trainer bij zit, kun je bepaalde patronen gaan inzien die je eerder niet zag en het direct bespreken.
Irma straalt rust en evenwichtigheid uit en haakt in of zegt stop waar nodig. Dit heeft m.i. een heel positief effect op de groep. Het draagt bij aan het gevoel je veilig genoeg te wanen om bepaalde kwetsbare zaken te delen en hulp te aanvaarden.
Al met al een heel mooi cadeau aan mezelf. Ik zou anderen deze training zeker aanraden!

Over de training Zelfvertrouwen
Cijfer: 10

Jochem Kentgens (directielid) - Raet

 

Ik heb Irma meegemaakt als opdrachtgever
van een coachingstraject voor een collega.
Irma is duidelijk in haar aanpak, zeer plezierig in de communicatie en ze geeft professionele
terugkoppeling over het traject.

Ik zou Irma zeer aanraden voor
coaching in werksituaties.

E.C.M. Koning, Nootdorp

Ik vond het moeilijk om voor te stellen wat ik van de training moest verwachten. Dit was de eerste cursus die ik op dit gebied heb gevolgd. Ik vond de opbouw van de cursus goed. En ik heb er veel aan gehad, de praktische oefeningen blijven goed hangen.

Het is goed dat er steeds 2 weken tussen de trainingen zit om dan het geleerde in de praktijk te brengen voordat je weer aan een nieuw onderwerp begint.

De locatie is erg sfeervol en intiem. Dit geeft een vertrouwd gevoel. Het is ook fijn dat er voldoende parkeergelegenheid in de buurt is.

Over de training Zelfvertrouwen
Cijfer: 10

Bert Knol (manager) - Start Opleidingen

Ik heb Irma leren kennen als een zeer integere en
motiverende collega. Zij is in staat goed het
overzicht te bewaren, medewerkers aan te sturen
en heeft een perfectionistische instelling.
In het trainingsvak onderscheidt Irma zich
door haar scherpe observaties en haar
krachtige, inhoudelijke feedback,
die zij op een zeer neutrale wijze kan geven.

Daarnaast kan Irma uitstekend nieuwe
programma’s ontwikkelen.
Kortom: een echte kanjer!

Rob Moeke (voorzitter bestuur) - Vereniging Integrale Vitaliteitkunde

Irma is al een aantal jaren lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde en actief binnen de toelatingscommissie.
Sinds maart 2016 is Irma gedeeld voorzitter van die commissie.
Beide voorzitters hebben de operationele verantwoordelijkheid voor de toelatingsgesprekken met nieuwe leden.
Daarnaast geven zij leiding aan de commissieleden.
De commissie geeft toelatingsadviezen aan het bestuur.

Ik ken Irma als serieus, betrouwbaar, communicatief ,
open en transparant in haar functie.
Irma functioneert zelfstandig en voorziet het bestuur van zorgvuldig uitgewerkte adviezen.

Het is heel prettig om een belangrijke taak te kunnen
delegeren en weten dat het goed gedaan wordt.
Bij Irma is het dan in goede handen.

M.F. te Overveen

Ik vond elke bijeenkomst weer zo waardevol en kwam ik tot nieuwe inzichten. De reminders die we tussen de bijeenkomsten door hebben ontvangen vond ik heel erg prettig! Ik heb ze ook in een aparte map opgeslagen om later nog eens door te lezen. Niet alleen was het steeds een herinnering om het geleerde ook echt in praktijk te brengen, maar ook de tips voor de diverse boeken vind ik erg fijn. Zo kun je je nog verder in de materie verdiepen.

Ik heb een hoop geleerd en er is een goede basis gelegd. Uiteindelijk moet ik door het veel te oefenen het grenzen stellen in mijn systeem krijgen.

Over de training Zelfvertrouwen
Cijfer: 8

H. van de W. te Assendelft

Door Irma ben ik in mijn kracht gezet en ze heeft mij vele inzichten gegeven in actie en reactie in relaties. Het is een leer proces waarmee een goede start is gemaakt.

 

Over de coachsessies in combinatie met de training Zelfvertrouwen
Cijfer: 8

I.M. te Den Haag

In deze training leerde ik zoveel over mijzelf! Ben nu beter in staat om mijn grenzen en behoeften te herkennen en weet nu ook hoe ik ze ‘ handiger’ kan uiten. Ik zat in een prettige groep en het was bijzonder om de ervaringen van de anderen te horen. Irma is een hele fijne coach. In het boekje dat je bij de training krijgt staat veel informatie maar ook teksten ter inspiratie. Dank je Irma!

Over de coachsessies in combinatie met de training Zelfvertrouwen
Cijfer: 8

G.V. te Heemstede

De onderdelen waar ik zelf het meest aan heb gehad: In en uit de trance; stil staan bij mezelf en naar mijn volwassen deel te komen.
Ook de oefening met de subpersonen; primaire en verstoten ik en mijn detached houding… het op een andere manier bezig zijn met mijn ontwikkeling. Ik vond Irma als trainster zeer goed, ook omdat ze zichzelf in de groep kwetsbaar opstelt

Over de training Zelfvertrouwen
Cijfer: 8

G. van Alem, Gouda

Ik was nog even in de war met hoe een psycholoog te werk gaat. Die is veel meer sturend. Irma was dat niet en daar moest ik even aan wennen. Uiteindelijk is het prettig als je als cliënt zelf de touwtjes in handen hebt.

Ik heb me gerealiseerd dat ik meer de focus op mezelf moet houden. Ik ben me ook meer bewust dat als ik mijn gevoelens van boosheid en verlatenheid op mijn partner projecteer, ik mijn innerlijk kind opnieuw schade aanbreng. Ik weet dat als ik de gevoelens gewoon toelaat, dat ze ook weer verdwijnen.

Over de coachsessies
Cijfer: 8

“Mensen breken niet omdat ze zwak zijn
maar omdat ze veel te lang sterk waren”
Boeddha